עוגת שמרים דאבל שוקולד מאת סיגל מירון
מכירות את זה שיורד מבול בחוץ (או לפחות קר) ואתן רצות עם המטרייה לבית קפה הקרוב כדי לקנות קפה קטן או תה שיחמם קצת ואז יש את הריח המטורף באוויר? אז זה זה.
רוצה לקבל את כל הדברים החדשים כל שבוע למייל חינם? ליחצי כאן והירשמי עכשיו לניוזלטר השבועי בחינם!
מתכון נהדר, רך וקטיפתי של בצק שמרים עם מילוי נהדר וקליל- אפשר לשחק עם המילוי (בסוף המתכון יש כל מיני אפשרויות לגיוון). יש את המתכון הקלאסי והרגיל פה (לחצו כדי להיכנס)
ויש את ה-מתכון הזה, המשודרג, המפנק וה”מושחת” יותר.
נתחיל דיאטה ביום ראשון
חומרים לבצק:
- חצי קילו קמח מנופה
- כף שמרים יבשים
- 2 ביצים גודל L
- 100 גרם חמאה רכה
- גביע שמנת חמוצה
- 120 גרם סוכר
חומרים למילוי:
- לשכבה הראשונה: חצי כוס קקאו (לא שוקולית כמו שאני התעלצתי ושמתי), חצי כוס סוכר חום בהיר וחמאה מומסת (200 גרם)
- לשכבה השנייה: ממרח שוקולד (נוטלה או השחר)
לסירופ סוכר:
כוס סוכר וכוס מים- לבשל על אש נמוכה עד שמסמיך (אפשר להוסיף כמה טיפות לימון טרי)
הוראות הכנה:
שלב א: מכניסים לקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים מעט.
שלב ב: מכניסים את שאר המרכיבים ונותנים למיקסר ללוש את הבצק לפחות 5 דקות רצוף עד שמתגבש.
שלב ג: מכסים את קערת הבצק ומכניסים את הבצק למקרר ללילה (כן, כן, הוא הרבה יותר טוב למחרת. אם אתם רוצים באותו היום אז תנו לו 4 שעות לפחות)
שלב ד: מתעוררים בבוקר ומכינים את סירופ הסוכר ובמקביל את המילוי הראשון (מערבבים הכל יחד עד שנוצרת משחה גרגירית)
שלב ה:מחלקים את הבצק ל2 כדורים שווים בגודלם- כל כדור ייתן לנו רולדה אחת
שלב ו: הכנת הרולדה:
מקמחים את המשטח ומרדדים כל כדור לעלה מלבני גדול ודק (עובי של כחצי ס”מ). מורחים על העלה את המילוי הראשון (תערובת הקקאו, סוכר וחמאה) ומקפלים את העלה כמו מעטפה- שליש ועליו את השליש השני ומהצדדים. ומרדדים שוב (לא להיבהל אם הבצק נקרע מעט- זה בגלל שהתערובת שלנו גרגירית). בינתיים דואגים שהממרח (נוטלה/השחר) יהיה נוח לעבודה (תכניסו לסיר עם מים חמים- ככה זה יהיה נוזלי ולא תצטרכו להשתמש בכמויות גדולות, רבע מיכל מספיק לרולדה- ככל השהממרח נוזלי יותר- כך יהיה יותר קל למרוח אותו.
מורחים על העלה כולו ומגלגלים לרולדה.
שלב ז: את הרולדה המגולגלת חוצים באמצע לשניים (השתמשו בסכין חדה וחלקה ללא שיניים) ואז גלגלו אותם יחד כך שהמילוי יבלוט החוצה.
הניחו בתבנית אפייה (ממליצה לרפד אותה בנייר אפייה כדי שזה ייצא בקלות וישמור על הצורה), חזרו על כך עם כדור הבצק השני
שלב ח: נותנים לרולדות התפחה (כחצי שעה עד שעה- תלוי כמה חמים אצלכן בבית) ובינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
מורחים את העוגה עם ביצה שטרפנו עם מעט מים) ואופים 30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב ויציב.
מוציאים בזהירות ומורחים מי סוכר חמים מעל העוגה הרותחת (חשוב שגם מי הסוכר יהיו חמים)
מחכים כמה שאפשר ומצליחים להתאפק ואז יושבים עם כוס תה ומנשנשים (זו הסיבה שמכינים 2 רולדות- אחת לכולם ואחת…לנו)
מילויים נוספים:
- מילוי קונפיטוריית תפוחים:
מבשלים את התפוחים, סוכר וקינמון על אש נמוכה מאוד כשעה (לעיתים תצטרכו להוסיף חצי כוס מים- תלוי בזן התפוח וכמה אנחנו רוצים שהקונפיטוריה תהיה נוזלית- בכל מקרה מוסיפים כשצריך רק)
נותנים לתקרר ומוציאים את המקלות קינמון. ניתן לשמור בצנצנות (מעולה על צנימים!) במקרר לא מעט זמן.
- מילוי טחון תפוחים:
מכינים את הקונפיטוריה מהסעיף הקודם וכשהיא מתקררת מוסיפים לה חמאה נמסה (על כוס קונפיטורה מוסיפים 100 גרם) וטוחנים יחד היטב למרקם חלק (יהיו קצת חתיכות מהקליפות- זה בסדר)
- מילוי שוקולד וחלבה- מחליפים את ממרח השוקולד שבמתכון לממרח חלבה
- מילוי שוקולד ובוטנים- מחליפים את ממרח השוקולד שבמתכון לממרח בוטנים (עדיף עם חתיכות)
- מילוי קינמון: לערבב סוכר לבן וקינמון (אבקה), למרוח על הבצק חמאה מומסת בנדיבות ואז לפזר את תערובת הסוכר. (או אגוזי מלך טחונים גס עם קינמון)
בקיצור- תשתוללו ותתפרעו, רק תהנו.
תגובות
orna
בצק מדהים
עוגה נהדרת עם המילוי המצויין ועם כל מילוי אחר
כל הכבוד ותודה על המתכון