סופגניות אשל זריזות מאת סיגל מירון

לפעמים אין לי זמן או סבלנות להכין את הסופגניות הנהדרות שאני מכינה כל שנה (מתכון) ואני מחפשת משהו זריז וקליל.

לחמניות אשל הן בדיוק ה-דבר לכך (אני הכנתי חצי כמות,  יצא 30 יחידות, אם יש אורחים-תכינו כפול- זה נאכל במהירות)

חומרים:

IMG_p23890_חומרים-לסופגניות

  • קילו קמח תופח/ קמח רגיל+אבקת אפייה (על קילו שמים 2 שקיות)
  • 4 ביצים שלמות (גודל L)
  • 1 כוס סוכר
  • רביעיית אשל
  • 2 שקיות סוכר וניל (לא חובה)
  • שמן לטיגון

לטבלת המרה של כמויות למשקל מדוייק לחצו כאן

הוראות הכנה:

שלב א’: מנפים קמח לקערה ומערבבים את החומרים היבשים יחדיו (קמח, סוכר, אבקת אפייה)

IMG2_p23890_חומרים-לסופגניות

שלב ב’: מוסיפים את הביצים והאשל לקערה ומערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים

IMG3_p23890_מתכון-לסופגניות IMG4_p23890_מתכון-לסופגניות

שלב ג’: בסיר עמוק מחממים שמן (כ1.5 ליטר)

שלב ד:בעזרת 2 כפות מכניסים כל פעם עיגול בצק לתוך השמן, לא לדאוג אם זה נראה קטן, זה תופח!

IMG5_p23890_סופגיות-אשל IMG6_p23890_סופגיות-אשל IMG7_p23890_סופגיות-אשל

שלב ה’: כשזהוב- הופכים צד (כ4 דקות לכל צד)

שלב ו’: מוציאים מהשמן לקערה עם נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר

  IMG8_p23890_סופגיות-אשל IMG9_p23890_סופגיות-אשל

שלב ז’: בתיאבון וחג חנוכה שמח!

IMG11_p23890_סופגיות-אשל

בתאבון,

סיגל

אולי יעניין אותך