מנת דג לראש השנה מאת סיגל מירון

בא לך להכין מנת דג מהירה, טעימה, בריאה ושתראה מעולה? הפוסט הבא הוא בשבילך

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%9e%d7%95%d7%a6%d7%a8%d7%99%d7%9d

חומרים דרושים:

  • דג אמנון (ניתן להחליף בדג אחר- אך קחו בבחשבון שזמן ההכנה שלו יכול להשתנות)
  • בטטה/ דלעת
  • דבש
  • עגבניות שרי
  • רימון
  • לימון
  • פטרוזיליה/נענע/כוסברה- מה שאוהבים
  • שמן זית, מלח, פלפל

איך מכינים?

שלב א: מחממים תנור ל- 200 מעלות ומכינים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה (שימו לב, אני הכנתי מנה אחת, אם אתם מכינים לכמות אנשים גדולה יותר, הכינו יותר תבניות ושימו בתבנית אחת את הירקות ובתבנית השנייה את הדגים).

שלב ב: על התבנית מניחים את האמנון (לא קפוא! אם רכשתם קפוא, אנא שימו אותו במקרר ערב לפני ההכנה בכדי שיפשיר בצורה הנכונה עד לשלב ההכנה) כשהעור כלפי מטה, תבלו בשמן זית, מלח ופלפל (ניתן להוסיף לו עשבי תיבול ותבלינים נוספים לפי הטעם כגון פרוסות שום ועוד). הניחו מסביב עגבניות שרי, חתכו את הדלעת (או הבטטה) לפרוסות גדולות בעובי של כ- 1.5-2 ס”מ ופזרו בתבנית, את הדלעת תבלו במעט דבש (לדאוג שיהיה על כל פרוסה). הכניסו לתנור לפרק זמן של 10-12 דקות עד שתראו שהדלעת החלה להזהיב והדג הפך ללבן.

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: בזמן שהדג והירקות בתנור הכינו את הסלטון שילווה את המנה, חתכו עגבניות שרי (או עגבניות רגילות) לפרוסות קטנות, הוסיפו נענע, מעט עליי בייבי וגרעיני רימון. תבלו במיץ לימון בלבד. (ישמור על מתיקות הסלט ויוסיף חמיצות ורעננות).

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: לאחר שהדג והירקות מוכנים, הוציאו מהתנור (מצ”ב תמונה להמחשה)

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f%d7%91-%d7%93%d7%92-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%93

שלב ה: סדרו את המנה בצלחת (שימו לב, אם מדובר בהרבה מוזמנים עשו זאת בעזרת איש משפחה נוסף כסרט נע, אחד מסדר ירקות והשני מניח את הדג, ייקח מעט מאוד זמן והתוצאה מרשימה). מתחילים בירק, עליו מניחים נתח אחד או שניים של דג (תלוי אם זה מנה ראשונה או עיקרית) ומסיימים בסלטון.

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%941

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%942

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%943

%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%93%d7%92-%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%9d

טיפים חשובים:

  • אם אתם רוצים לחסוך זמן בערב, ניתן להכין את הירקות (לא את הדג!) מראש ולחמם לפני הגשה
  • את הדג תכינו כמה שיותר קרוב לארוחה כדי שלא יתייבש (מדובר בדג עם אחוז שומן נמוך)
  • גם את הסלטון ניתן להכין מראש (ללא הלימון) ורק להוסיף לימון לפני ההגשה
  • אם בוחרים בדג אחר (כמו סלמון לדוגמא) ייתכן ויצטרך יותר זמן בתנור (תלוי בעובי שלו)
  • מומלץ להגיש גם מנת פחמימה למרכז השולחן (אורז/ בורגול/עדשים ועוד)

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך