לחמניות בצורת רימון מאת מירית ברזילי

שדרוג קטן ויפה לארוחת החג/לחלוקה בגן ועוד

אם אתן מארחות או מתארחות בחג, שדרוג קטן ויפה יכול להפוך אתכן לסופר משקיעות: לחמניות אישיות לכל אורח בצורת רימונים 🙂

חומרים:

  • 1 ק”ג קמח לבן מנופה
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים פושרים/חמימים
  • 1 ביצה טרופה/ כף דבש מהולה במעט מים רותחים (להברשה)
  • שומשום/פרג לעיטור (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • מכניסים לקערה קמח, שמרים, סוכר, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש ומוסיפים את המלח.
  • לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הקערה.
  • מכסים את הבצק לתפיחה במקום נעים לשעה וחצי.
  • קורצים מן הבצק עיגולים, מכסים ומניחים לתפיחה של חצי שעה.

הכנת הכתרים לרימון:

  • את אחד העיגולים מחלקים לעיגולים קטנים (קוטר של 10 אגורות) וחותכים X בכל עיגול (לא עד הסוף).
  • מברישים את תחתית כל עיגול ו”מדביקים” לעיגולים הגדולים.
  • מברישים כל רימון בעדינות ומפזרים מעל שומשום או פרג. אופים בתנור על 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהרימונים זהובים.

%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a8%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%9f

חג שמח ושנה טובה!

אולי יעניין אותך