לחם קופים- פינוק טעים מאת לבל גוהר

“לחם קופים” הוא אחד המאפים המתוקים והטעימים שנחטפים משולחני בתוך מספר דקות

שם מצחיק (עם המון השערות למקור שמו) למאפה כל כך טעים שניתן לאכול בעזרת הידיים ולהינות מכל ביס.

חומרים דרושים:

(לתבנית בקוטר 26 ס”מ)

  • 4 כוסות (560 גר’) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גר’) סוכר
  • 1 ביצה
  • 60 גר’ חמאה מומסת
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב פושר/חמים

לציפוי

  • 1 כוס סוכר חום כהה (חשוב- בשביל הצבע!)
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 100 גר’ חמאה מומסת

כיצד מכינים ?

שלב א’: מנפים קמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים את השמרים ומטמיעים היטב. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב.

שלב ב’: במהירות נמוכה של המיקסר (וו לישה) מתחילים בערבוב ומוסיפים את הביצה והחמאה המומוסת.

שלב ג’:מוסיפים את החלב לאט לאט עד לנהטמעה ונותנים למיקסר המשך לישה של כ8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק

שלב ד’: משמנים קרערה ומניחים את הבצק. מחכים להכפלת נפח (כשעתיים)

שלב ה’: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ וחותכים אותו לכ50-60 קוביות קטנות

שלב ו’: מכינים את קערות הציפוי: בקערה אחת הקינמון והסוכר מעורבבים ובקערה השנייה החמאה המומסת, במקביל משמנים את תבנית האפייה שלנו

שלב ז’:: מגלגלים כל קוביית בצק לעיגול קטן, טובלים בקערת החמאה (ומנערים) וטובלים בקערת הסוכר והקינמון ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עד שהתבנית מלאה ונגמר הבצק.

unnamed-(4) unnamed-(1)

שלב ח’: מתפיחים כ40 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30 דקות להשחמה (בתמונות- לפני ואחרי התפחה)

unnamed-(3) unnamed

לא לשכוח, כשהמאפה מוכן, יש להוציא מהתנור ולהמתין כ10 דקות עד שיצטנן מעט וןאז הופכים על צלחת/מגש ומגישים

בהצלחה,

סיגל

אולי יעניין אותך