לביבות ירק (ערוק) מאת סיגל מירון

אמנם לא גדלתי בבית עיראקי אבל גדלתי על לביבות ירק ממכרות וטעימות שלא חייבים לחכות לחנוכה כדי להכין

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

אני אוהבת את המרקם המיוחד שלהם ואת פיצוץ הטריות והטעמים שמקבלים בכל ביס

חומרים:

  • 2 תפו”א
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור בצלירוק
  • חבילת עלי מנגולד
  • 3 ביצים L
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

איך מכינים?

שלב א: מבשלים את תפו”א עד לריכוך

שלב ב: את עלי המנגולד שוטפים היטב ומפרידים את הגבעולים מן העלים הירוקים, במתכון זה נשתמש רק בעלים (את הגבעולים שמרו בצד לתבשילים), קוצצים את העלים ומטגנים כ- 2 דקות לריכוך חלקי.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%a7-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%a7-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%921

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%a7-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%922

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%a7-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%923

שלב ד:מטגנים כ3 דקות מכל צד עד להזהבה וריכוך הגזר.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a8%d7%a7-%d7%a1%d7%95%d7%a3-%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98

שימו לב:

  • ממתכון זה יוצאות 20 גדולות או 30 קטנות
  • מומלץ להגיש עם יוגורט בצד או טחינה

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך