לביבות טבעוניות שכולם אוהבים מאת סיגל מירון

אני אוהבת לגוון בסוגי הלביבות שלי וגיליתי שהלביבות האלו חביבות עליי כל השנה

הלביבות הנ”ל הן חלק ממצעד “10 הלביבות הכי טעימות” לחצו כאן למצוא את הרשימה המלאה

 

לא חייבים הרים של ביצים וגבינות כדי שהלביבות יהיו טעימות וממכרות. את הלביבות האלו אפשר לטגן ואפשר לאפות בתנור והן יוצאות משגעות (מכינה אותן כל השנה כתוספת בצהריים ולא רק בחנוכה)

חומרים:

  • כרובית בגודל בינוני
  • 2 כוסות עדשים כתומות (כ- 300 גרם)
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח ופלפל שחור
  • רבע כוס קמח
  • 3 כפות טחינה
  • ניתן להוסיף בצל מטוגן/ עשבי תיבול ועוד.

איך מכינים?

שלב א: מנקים את הכרובית ומבשלים היטב עד לריכוך ומסננים.

שלב ב: במקביל מבשלים את העדשים הכתומות (לוקח כ- 20 דקות), אין בעיה אם חלקן התרסקו לעיסה וחלקן נשארו שלמות.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: מערבבים את כל החומרים לעיסה אחת, טועמים ומוסיפים תבלינים אם חסר

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: במחבת גדולה ושטוחה שמים שמן, בעזרת כף/יד עושים כדור של לביבה שטוחה, מניחים במחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה כ- 3 דקות מכל צד.

שלב ה: בתנור: מחממים תנור ל- 200 מעלות, על תבנית עם נייר אפייה מרססים מעט שמן ומניחים כדורים (מועכים קצת לצורת לביבה) ומרססים מעט שמן מלמעלה, אופים 5 דקות, אם יש צורך הופכים.

%d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a1%d7%95%d7%a3-%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98

שימו לב:

  • ממתכון זה יוצאות 20 גדולות או 30 קטנות
  • אם נשארה לכם בלילה רבה- אפשר להפוך את זה לפשטידה (:

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך