מתכון לאוזני המן מעולים – מאת סיגל מירון

אזני המן שאני מכינה כל שנה לפורים. אפשר לשחק עם הגדלים, עם המלית ואפילו עם הקמח וזה תמיד יוצא טוב!

לעוד רעיונות , גרפיקות ושלל פוסטים לפורים- לחצו כאן

חומרים :

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם חמאה/מחמאה
  • 3 כפית מיץ תפוזים (ניתן להמיר בשמנת חמוצה)
  • 2 כפות ממיץ לימון טרי
  • מעט גרידת לימון ותפוז (לא חובה)

למילוי אפשר להשתמש בכל מה שאתם אוהבים – ממרח תמרים/שוקולד למריחה/ פרג/ חמאת בוטנים/ מרשמלו ועוד.

הוראות הכנה:

* ייתכן והבצק יצא בצבע שונה, אני הכנתי פה עם קמח מלא וסוכר קנים.

בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים קלות. (מומלץ לנפות)

p12985_001_אוזני-המן

לאחר מכן יש להוסיף שאר החומרים לקערה ולערבב וללוש (ניתן לעשות זאת עם מעבד מזון גם)

p12985_002_אזני-המן

עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע

p12985_003_אזני-המן

מרדדים את הבצק בעזרת מערוך (אני נוהגת לשים בין 2 ניירות אפייה- מקל על הרידוד ולא נדבק)
ובעזרת כוס מקומחת/חותכן ניתן לקרוץ עיגולים לפיהגודל שאנחנו מעוניינים

p12985_004_פורים

יש לשלוף בזהירות את העיגול, להניחו על משטח ישר ולהניח כפית מהמילוי במרכז העיגול. חשוב לא לשים יותר מכפית כדי לא להעמיס על האוזן ומצד שני, לשים מספיק כדי שלא תצא אוזן יבשה.

p12985_005_פורים

יש למרוח את שולי העיגול במעט מים/חלבון שנשאר לנו ולקפל את האוזן מכל כיוון עם האצבעות ליצירת משולש

p12985_006_פורים

p12985_007_פורים

p12985_008_פורים

יש להדק את הקצוות בעזרת הידיים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
יש לסדר את אוזני ההמן במרווחים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכרבע שעה.

מומלץ להישאר ולהשגיח על אוזני ההמן כי כל תנור מתנהג אחרת ויש להוציא את אוזני ההמן ברגע שהם מתחילים להשחים,
להניח על השיש ולהתאפק לא לאכולאותם כשהם חמים. ברגע שהם קרים (כשעה) הם יהפכו להיות פריכים יותר.

p12985_009_אזני-המן

p12985_010_אזני-המן

אל תשכחו לשחק עם הגדלים ועם אופציות המילוי של האוזניים ולהוסיפם למשלוחי המנות
ואם אתם מחפשים מה לעשות עם החלבונים שנשארו לכם, זה מעולה לעשות מתנות נוספות כמו פה

פורים שמח!