סוכריות גומי בהכנה ביתית מאת סיגל מירון

לסוכריות גומי יצא שם רע מלא בחומרים וכימיקלים מיותרים. אז מה עושים? מכינים לבד!

לקחנו את הילדים לאכול גלידה בגלידריה חמודה וכשנכנסו היו שם קופסאות ומיכלים ענקיים מלאים ב… סוכריות גומי! מיותר לציין שהילדודס ויתרו ושכחו מהגלידה וכל מה שרצו זה סוכריות. אז חזרתי הביתה ולמחרת כבר עמדתי ורקחתי להם סוכריות גומי – כשאני יודעת בדיוק מה נכנס ומה לא. בריא, זה לא (בכל זאת ממתק) ובהחלט הרבה פחות נורא מהמוצר הקנוי.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%97%d7%95%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d

חומרים דרושים:

  • 2 חבילות של ג’לטין (ס”ה 56 גרם יחדיו)
  • כף קורנפלור
  • חצי כוס מים קרים
  • כוס סוכר לבן
  • 2 כפות סירופ תירס (אפשר גלוקוזה גם)
  • כוס וחצי מים
  • צבעי מאכל ותמציות טעם- לפי מה שאוהבים.

איך מכינים?

שלב א: בקערה שמים ג’לטין עם חצי כוס מים וכף קורנפלור, מערבבים ונותנים לג’לטין לספוח נוזלים. ממיסים במיקרו כמה שניות ומערבבים עד שיש נוזל שקוף.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%90

שלב ב: מרתיחים כוס וחצי מים עם סוכר וסירופ תירס ומוסיפים פנימה את תערובת הג’לטין שבקערה.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%91

שלב ג: מבשלים הכל יחד היטב וממתינים עד שהתערובת תגיע לכ- 102 מעלות.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%92

שלב ד: מחלקים את הנוזל שקיבלנו לקערות לפי כמות הצבעים/טעמים שנרצה. מוסיפים לכל קערה צבע מאכל ותמצית טעם, לפי מה שאוהבים.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%931

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%932

שלב ה: יוצקים את הנוזל לתבניות סיליקון שונות ונותנים לנוזל להתקרר לגמרי ואז מכניסים לקירור לכ- 4 שעות להתייצבות מלאה.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%941

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%942

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%943

שלב ו: מחלצים את הסוכריות מהתבניות וטובלים במעט סוכר.

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%951

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%952

%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%92%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%a9%d7%9c%d7%91-%d7%953

בתיאבון (:

אולי יעניין אותך